Silent oplossing voor gehoorbeschadiging door harde muziek op festivals: de silent stage

gehoorbeschadiging Silent oplosing festivals Bevrijdingsfestival

Het alternatief: steeds meer festivals kiezen voor een Silent Stage

De helft van de Nederlandse festival- en concertbezoekers heeft gehoorklachten door harde muziek. Toch geeft 68 procent van deze mensen aan niets aan gehoorbescherming te doen. Dat blijkt uit onderzoek van Alpine. (bron AD)

Het alternatief voor te hard geluidsvolume en gehoorbeschadiging… Steeds meer festivals hebben een Silent Stage of en Silent Area, waar men met draadloze koptelefoons luistert naar de muziek. Hiermee biedt je het publiek een alternatief waarbij men zelf het eigen volume kan bepalen.

Toepassingen

Het is een oplossing voor vele toepassingen, zoals silent disco met silentDJ’s, silent-danceparty, silent-theater, silent-film, silent-voorlezen/poetry, silent-plug-in sessions, silent-Q&A/Meet&Greet, en zelfs silent-meditatie. Bepaal zelf  je eigen volume op je koptelefoon en kies uit 3 kanalen.

Geen overlast naar je omgeving!

En wil je even met elkaar praten, dan kan dat prima als je de koptelefoon even afzet. Voor de beleving zijn er aanvullingen als de Trilvloer (waarbij je wel  de beat voelt onder je voeten) en GeurenDJ (die live geuren mixt en verspreidt voor extra beleving van je zintuigen).

SilentDJ.com levert silent event solutions voor vele festivals en events. Een Silent Stage of Silent Area biedt ook mogelijkheden tot extra programmering voor festivals waar de stages met audio over PA’s al dicht op elkaar zitten. En denk ook aan de mogelijkheden voor Silent Afterparty’s voor als de geluidsvergunning na 24.00 uur ophoudt… Let the party go on!

Veilig voor kids

Extra programmering zonder geluidsoverlast of gehoorbeschadiging! Ook voor kinderen is het gebruik van koptelefoons de oplossing en kan het maximale volume ingesteld en begrensd worden. Ideaal voor kinder-silent-disco of kinder-workshops, voorlezen of voorstellingen.

Video silent Four Freedoms Stage Bevrijdingsfestival Zeeland 5 mei