Kinderen voorlezen met silent disco koptelefoons, luisteren naar schrijvers bij Boekids literair jeugdfestival of bibliotheek.
Bij het Boekids festival in het Paard in Den Haag gingen schrijvers voorlezen en konden de kinderen luisteren via een koptelefoon naar schrijvers als Hermine Landvreugd, Simon van der Geest en Yvonne Jagtenberg. Als afsluiter in de grote zaal Silent Disco – met Gebroeders Lima di Graca en een aantal van de kersverse dj’s die mee hebben gedaan aan de DJ workshop onder leiding van DJ Friss met lekkere dansplaatjes tijdens de Silent Disco. Met een koptelefoon op je hoofd kan je zelf kiezen welke muziek je wilt horen!
Een goed voorbeeld van gebruik van silent disco techniek voor kinderen bij voorlezen, bibliotheken en workshops.
Silent Educatie project in Bibliotheek Gelderland Zuid..
Groepen van 30 jongeren volgden vanuit ROC een educatieproject waarbij ze eerst een boek lezen en daarna de boekverfilming samen bekijken in de bibliotheek. Dit gebeurde met koptelefoons, in een open ruimte binnen de bibliotheek, maar zonder geluidsoverlast dus.
Marjolein Hordijk (programmamaker bij de bibliotheek) legt uit waarom ze de koptelefoons gebruiken en wat de voordelen zijn. “Ik had wel vaker met silent headphones gewerkt. Maar eigenlijk altijd tijdens activiteiten als ludieke actie. Maar nu was het voor een educatieproject en dat was een eye-opener. De concentratie was zo veel beter! ” Bekijk de video hieronder
Tweetalig simultaan kinderen voorlezen met koptelefoons, een leuke manier voor een boekpresentatie of activiteit in een bibliotheek.
De originele schrijver die uitgenodigd is leest voor uit zijn/haar eigen boek in de eigen taal (bijv. Engels) en de kinderen luisteren met hun koptelefoon naar kanaal 1. Tegelijkertijd leest iemand anders de Nederlandse vertaling simultaan voor, op kanaal 2. Kinderen kunnen zelf kiezen en dat biedt mogelijkheden voor kinderen met verschillende taalachtergronden of gewoon om te oefenen met het luisteren in een andere taal.
Als voorbeeld bij Boekids literair jeugdfestival ging de Engelse schrijver Gary Northfield voorlezen in Engels en op kanaal 2 konden de kinderen simultaan de Nederlandse versie beluisteren. Door het gebruik va de koptelefoons in 2 kanalen was er geen onderlinge geluidsoverlast en kon iedereen het perfect en op eigen volume beluisteren.
Een bijkomend voordeel was dat andere activiteiten in dezelfde zaal (bijv bibliotheek) gewoon konden doorgaan omdat er verder geen geluidsoverlast is.
Ook voor boekpresentaties kun je de koptelefoons perfect inzetten, zeker bij multimediale presentaties, met combinaties van video, muziek, voorlezen en evt live muziek.
Als voorbeeld de Silent presentatie bij de opening van de tentoonstelling “Tijdreiziger” met de boek- en cd presentatie van van Floris Kolvenbach met silent presentaties van filmfragmenten, documentaires en cd’s van Floris en de band The Dream.. De opening van de tentoonstelling werd gepresenteerd in de vorm van een radio programma waarin de schrijver van het boek, Albert Wammes Floris interviewt en men dit en de geluidsfragmenten over de koptelefoons volgt. Een mooie toepassing van Silent Event Solutions van SilentDJ.com
Dit delen:
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Meer
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Tumblr te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Skype te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Reddit (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Pocket (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)